Titu i Raquel – Sota El Taronger

El Titu, El Vendrell 19/06/69. Sempre ha estat lligat a la terra: de família pagesa, de petit ja participava en la verema i l’elaboració del vi al celler a la casa dels avis, o mullant-se els peus al reg mentre el seu avi regava les tomaqueres i els tarongers als horts de Roda de Berà. El 1996 fa el seu primer curs d’agricultura biologica i comença a incidir en el maneig de les finques familiars per fer una agricultura més respectuosa amb el medi ambient, cultivant l’hort familiar i fent pedagogia venen les taronges sense pesticides ni adobs sintètics, mentre treballa en un altre sector. El 2014 començar a fer cistelles de verdura per ampliar l’oferta juntament amb les taronges.

Raquel, Madrid 23/10/1984, no té cap lligam familiar al camp però es va enamorar de les plantes mentres vivia a Anglaterra, on hi ha molta cultura d’horta i jardineria. Després de treballar durant més de 10 anys a la banca principalment, va decidir fer un canvi radical a la seva vida.

El 2019, la Raquel i el Titu coincideixen en un curs d’agricultura ecològica i a partir d’aquí comença a gestar-se el projecte Sota el Taronger i donar li vida.

Sota El Taronger

Sota El Taronger

Sota el Taronger és un projecte agroecològic on cultivem diferentes finques familiars entre Roda de Berà i El Vendrell, amb una gestió basada amb l’agricultura ecològica i regenerativa. Les finques tenen una gran diversitat de cultius entre secà i regadiu: garrofers, oliveres, ametllers, vinya, tarongers i altres cítrics, alvocats, figueres, fruiters de pinyol i horta de temporada.

Treballem per produir producte de proximitat i ecològic, perquè creiem en la soberania alimentaria i en preservar el nostre paisatge rural, defensant una pagesia arrelada al territori. Li donem també molta importància a la mínima intervenció en el sòl, per tal de preservar la seva microbiología, la estructura i la fertilitat de la terra. Fem servir cobertes vegetals i aportem BRF (branca triturada).

Totes les finques estan certificades per al CCPAE (Consell Català de producció ecològica). La comercialització dels nostres productes es a través de cistelles setmanals, grups de consum, elaboradors i restauració.