Maria i Pep – Entre Vinyes

Entre Vinyes és un projecte familiar que neix l’any 2010 amb la intenció de recuperar 3 hectàrees de vinyes de més de 80 anys, gairebé abandonades i condemnades a ser arrencades al Parc Natural del Foix, al Baix Penedès.

Amb aquella vinya, tot allò que per a nosaltres tenia sentit estava a punt de desaparèixer: un paisatge vitivinícola transmès de generació en generació. Però més enllà de la idea bucòlica d’un paisatge preciós, hem volgut protegir unes plantes adaptades i arrelades a una terra. Cuidem la vinya.

A poc a poc les vinyes es van recuperant, amb molta intenció i consciència. Els vins estaven arribant. Primer en cellers d’amics i des del 2017 a la granja de gallines rehabilitada com a celler de la població de l’Arboç.

És un projecte viu que creix amb nosaltres. En total avui cuidem 15 Ha de vinyes de xarel·lo, macabeu, parellada, xarel·lo vermell i moscatell. Treballem ecològicament sota una mirada d’observació, aprenentatge continu i respecte a les plantes per donar-los el que necessiten en el moment precís. La nostra intenció no és només produir raïm de qualitat sinó connectar amb el lloc. Ens sentim part d’aquest paisatge. És la nostra manera d’entendre la viticultura, són les nostres arrels i els seus fruits els nostres somnis.

Al celler seguim amb la mateixa filosofia, elaborem de manera intuïtiva, no invasiva, diferents tipus de vins i escumosos. Experimentem amb diferents envasos i materials, sempre buscant vins purs, amb personalitat i capacitat d’expressió. Vins que ens parlen de l’amor per una vinya, per un paisatge i que transmeten la passió i l’energia que fem servir per fer-ho.

Entre Vinyes