Jesús i Meri – Oidà Vins Naturals

Som el Jesús i la Meri. El nostre projecte neix de la materialització d’una passió i d’una tradició cultural que vol expressar l’amor per la terra i el paisatge vitícola del Baix Penedès. Des del 2010, que tornem a tenir vinya a casa, fem vi com feien els nostres ancestres. Belles vinyes velles de xarel·lo que miren el mar des dels peus de la Serra Pedregosa, al Massís de Bonastre vendrellenc. Vinyes de sòl argilo calcari, a 100 m. d’alçada, exposat a la marinada.

El 2021 comencem a elaborar en un celler extern i traiem la nostra primera anyada al mercat, amb 3 referències de xarel·lo de vinyes velles de viticultura ecològica del Pla de Mar del Vendrell. El 2022 comencem a vinificar un merlot de viticultura regenerativa de Llorenç del Penedès.

Oidà Vins Naturals

Treballem la nostra vinya amb respecte, regenerant la terra i sense ús de químics. Elaborem microvinificacions monovarietals de vinyes velles de xarel·lo. Vinyes belles vora el mar, ecològiques i veremades a mà quan el fruit està madur, però amb l’acidesa suficient per obtenir els vins vius que ens caracteritzen.

Al celler elaborem vi amb la mínima intervenció, macerant el most amb les pells i premsant poc per mantenir totes les propietats organolèptiques i potenciar els conservants naturals. Els nostres vins no tenen sulfits afegits, i cap altre additiu enològic, només raïm. No filtrem, ni clarifiquem, per això poden presentar sediments. Són vins artesanals, amb la única pretensió de posar el fruit de la vinya dins l’ampolla amb tot el respecte i transparència.