jaume ribas – cal badejo

El Jaume Ribas Vilar de 47 anys d’edat és la 9ª generació de forners de Cal Badejo, una fleca que data de finals del S.XVIII (1793) i que sempre ha estat ubicada al cor de la vil·la de El Vendrell.

De ben petit el Jaume recorda estar en contacte amb la farina, ja que la casa on vivia la família Ribas es trobava justament sobre l’obrador. Recorda que el seu pare, a mig dinar, baixava a acabar de treure el pa del forn…  És gràcies a ell, que el Jaume de forma natural i gairebé sense adonar-se’n, aprèn a estimar aquest ofici i mica en mica va adquirint més responsabilitats, fent-se el relleu definitiu l’any 2003, amb la fatídica mort del seu pare, just quan s’estaven duent a terme les obres de reforma de l’obrador i la botiga.

La Montse Vidal Pallarès es va casar amb el Jaume l’any 1997 i amb el canvi de segle entra a formar part de Cal Badejo.

Entre les seves tasques de coordinació i atenció al públic, cada cop hi ha més espai en les feines d’elaboració, principalment la part més dolça de la fleca, utilitzant ingredients saludables.

Montse Vidal
Cal Badejo

Fent pa i coques des de 1793.

Conscienciats sobre els productes més naturals i matèries primes més cuidades, decideixen  participar en cursos a l’escola de forners del Gremi de la província de Barcelona, on es relacionen amb altres professionals i adquireixen nous coneixements i noves tècniques que els permeten millorar constantment l’elaboració dels seus productes.

Actualment, Cal Badejo està format per un equip de 6 persones que gaudeixen amb la seva feina i amb els nous reptes que es presenten dia a dia.

.