David Vernet – Vell Papiol

Va néixer el 7 de febrer del 1984. Potser no va ser immediatament, però no va tardar gaire a tenir els primers contactes amb la restauració a la sala del seu propi restaurant.

L’any 2003 inicia els estudis de cuina a l’escola Hoteleria i Turisme de Cambrils. Durant els estudis a l’escola participa en diversos concursos de joves cuiners amb bons resultats. A l’acabar el curs li otorguen la plaça d’alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Es reincorpora al mateix restaurant a la temporada 2006 com a stager. És en aquesta etapa que s’impregna d’una filosofia crítica amb un mateix, a la vegada d’una exigència en el treball i la recerca d’arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. Durant aquelles dues temporades te l’oportunitat de treballar amb un gran equip humà (Oriol, Eduard, Jaume, Jon, etc.) i tots els companys de diverses procedències que l’enriqueixen personalment i professionalment.

El 2008 fa una estada d’un mes al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) amb Kevin Cherkas, que l’influeix com a professional per la seva capacitat i filosofia de gestió i organització de la cuina. Però també, sens dubte, per la seva capacitat creativa sense límits.

El mateix 2008 entra a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier s’impregna del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn.

Apren la tècnica culinària clàssica i s’enriqueix de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que coneix la seva dona Cinthia, també cuinera.

Des dels inicis i fins l’actualitat ha estat treballant conjuntament amb el seu pare, que li ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l’experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat.

Tanmateix ha estat en contínua formació fent diversos cursos relacionats amb la cuina i la restauració. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic.

El vell papiol

cuina marinera i de mercat a calafell.

La Platja de Calafell era un municipi format per diverses famílies de pescadors, una de les quals era la familia vernet. Fou així com l’any 1952 la besàvia Mercè decidí obrir la petita Fonda Papiol, la qual va créixer fins convertir-se en una Pensió referent. Anys més tard Salvador Vernet va reconvertir-la poc a poc fins dedicar-se exclusivament a la restauració.

L’any 1997 en Salvador Vernet i la seva dona Joana Navarro inauguren l’actual restaurant anomenat Restaurant Vell Papiol, al que posteriorment s’hi incorpora el seu fill David Vernet.

La seva cuina té les arrels en la cuina marinera local i de la família. És aquesta la raó que els porta a basar les nostres especialitats en el peix i marisc, sense deixar mai de banda la combinació amb els productes de qualitat que ens ofereix la terra. Per això podem dir que la cuina marinera conviu amb la cuina de mercat, és a dir, la cuina que es basa en treballar amb els millors productes que ens ofereix el mercat cada època de l’any.

Al llarg dels anys han treballat per oferir plats heretats de la tradició tot incorporant-hi les noves tècniques i tendències de la cuina. Avancen amb l’afany d’oferir cada dia un millor servei, diversitat en plats i elaboracions i una extensa carta de vins representativa del Penedès i del país.