Com a col·lectiu ens satisfà un any més disposar de l’apadrinament d’una gran cuinera del nostre país. Persona compromesa amb el territori i l’entorn que l’envolta, sobretot el que neix de manera natural en el nostre entorn.

Tanmateix, per nosaltres és també un any més una gran responsabilitat, per aquesta raó ens comprometem a seguir treballant dur aquest 2017 per promocionar i ficar en valor el nostre territori, el producte, gastronomia i professionals que la conformen sempre amb la base de la qualitat, el rigor i la passió com a eixos vertebradors. A més, aquest any donant èmfasi i ficant en valor aquesta riquesa que neix al nostre entorn de manera salvatge que molt pocs cops valorem li donem la importància que es mereix.

iolanda bustos

Iolanda Bustos va néixer a Palafrugell i actualment resideix a Pals i dirigeix el Restaurant La Calèndula a Regencós, totes tres localitats al Baix Empordà. Filla de mare cuinera i pare pàgès i ramader, és xef biodinàmica i experta en ingredients botànics silvestres.

Graduada en Relaciones Públiques i Auxiliar de Turisme, va treballar com a gestora d’esdeveniments i activitats ambientals i botàniques al Centre d’Estudis del Mar, una etapa que li va permetre adquirir molts coneixements que ha aplicat en la seva cuina. Del 2003 al 2009 va dirigir el restaurant familiar, El Racó de l’Era, a Palau-Sator (Baix Empordà). El 2009 va crear el seu propi restaurant La Calèndula a la ciutat de Girona. Sis anys després el va traslladar a Regencó, junt a l’Hotel del Teatre, on podia créixer sosteniblement i amb contacte permanent amb la naturalesa.

Bustos ha estat professora en graus, postgraus i cursos gastronòmics de tècniques culinàries antigues, alimentació i ingredients botànics diversos. Ha escrit contes i llibres i participat en programes de televisió. El 2010 va crear la marca Beuflor, per a comercialitzar els seus productes elaborats a partir d’herbes i flors: cervesa, ratafia, patxaran, vi, xarops, melmelades… Ha format part del col·lectiu gastronòmic “Girona Bons Fogons” per a la promoció de la ciutat de Girona a través de la seva gastronomia, liderat per en Joan Roca, del Celler de Can Roca. Ha rebut diversos premis i reconeixements i col·labora amb diversos mitjans de comunicació.