Com a col·lectiu ens satisfà un any més disposar de l’apadrinament d’un gran gastrònom del nostre país. Tanmateix, per nosaltres és també un any més una gran responsabilitat poder col·laborar amb un referent tan destacat de la gastronomia. Per aquesta raó ens comprometem a seguir treballant dur aquest 2016 per promocionar i ficar en valor el nostre territori, el producte, gastronomia i professionals que la conformen sempre amb la base de la qualitat, el rigor i la passió com a eixos vertebradors.

Pere-tapias

El padrí del quart any d’activitats de Terra i Taula és el gastrònom i músic Pere Tàpias, que agafa el relleu d’un altre gastrònom, en Pep Palau. Nascut a Vilanova i la Geltrú el 19 de maig de 1946, Pere Tàpias va començar a cantar les primeres cançons al teatre, al Centre Catòlic de Vilanova. L’any 1969 va enregistrar el primer disc senzill: La Tia Maria i El Progressista. Llicenciat en Dret, els anys 70 i 80 va combinar la feina d’advocat i els recitals de cançó per tota Catalunya.

L’any 1982 comença a treballar a TVE Sant Cugat fent el programa Que vol veure (1983-1988) i programes de cuina a Radio 4: Afanats i La Factoria. A partir de 1985 només es dedica a la cuina, ràdio, TV i premsa. El 1993 s’incorpora a Catalunya Ràdio amb el programa Tapias Variadas (dedicat a temes diversos) durant quatre anys a la franja horària de 18:00 a 19:00 hores. A partir de 1996, a en Pere Tàpias l’hem pogut escoltar parlant de Cuina i gastronomia cada dissabte de 9:00 a 10:00 hores.