Terra i Taula des del primer dia es va marcar objectius clars de promoció dels productes, gastronomia i vins del Baix Penedès. Aquest treball és gràcies als professionals que formen el col·lectiu: integrants que units aporten els seus coneixements per tal d’establir sinergies i potenciar el territori des de la vessant més gastronòmica.

Però el col·lectiu també disposa d’un tretzè integrant, el padrí. Aquest any seguint la línia engegada amb el primer padrí, Xavier Mestres, podem presentar com a nou padrí una de les persones que més sap sobre cultura gastronòmica de Catalunya i del món, el Sr. Toni Massanés.

A ell li volem agrair tant el seu apadrinament durant tot el 2014 com també la seva participació durant la celebració del nostre aniversari aquest passat 3 de desembre. A més del gran valor que té que decidís sumar-se a aquest projecte sense pensar-s’ho dues vegades, ens satisfà enormement que un cuiner, gastrònom i divulgador reconegut del nostre país ens acompanyi en aquest segon any de vida en què volem seguir treballant al voltant de la cultura gastronòmica de la nostra comarca. Per nosaltres és un honor poder compartir experiències amb un professional d’aquesta magnitud i alhora aprendre del gran coneixement que ens aporta.

I no és tan sols un honor per nosaltres, sinó que creiem que també ho és per tota la comarca: gràcies al seu suport es pot mostrar que el Baix Penedès pot i vol ser un referent gastronòmic a Catalunya.

Cada any la figura del padrí també ve acompanyada amb activitats relacionades amb l’apadrinament. Aquest any us prepararem diverses propostes en què volem que la filosofia de la Fundació Alicia en sigui l’eix vertebrador.

Així doncs, aquest 2014 seguirem evolucionant en aquest projecte que fem créixer amb il·lusió, amb ganes de compartir amb tots vosaltres i què gràcies al gran padrí que tenim de ben segur serà fantàstic.

Toni Massanes

Director general de la Fundació Alicia (Alimentació i Ciència), centre d’investigació en cuina i promoció dels bons hàbits alimentaris.

Es va diplomar en cuina a Barcelona i Tolosa de Llenguadoc. Ha conegut in situ diferents cultures culinàries del món, ha dirigit l’inventari del Corpus Culinari Tradicional Català i és autor de llibres sobre cuina i cultura alimentària.

És el director científic de l’enciclopèdia La Nostra Cuina.

Col·labora en guies nacionals i internacionals de restaurants i és membre del jurat de la revista britànica Restaurant, que tria els cinquanta millors restaurants del món.

Col·labora com a crític gastronòmic i d’alimentació en nombroses publicacions i mitjans. Ha rebut el premi Ignasi Domènech, la medalla al mèrit gastronòmic dels premis Nadal i el premi Juan Mari Arzak de gastronomia i mitjans de comunicació.