Rafel i teresa margalef – el molí de rafelet

En Rafel i la Teresa Margalef són la tercera generació de l’empresa familiar d’elaboració d’arròs. L’empresa està situada al cor del Delta de l’Ebre.

L’avi Rafel va començar l’any 1910 a cultivar arròs i entre 1935-1940, juntament amb el seu fill, varen construir un molí d’arròs de fusta i pedra, que actualment encara funciona.

Des de l’any 2002, comercialitzen l’arròs amb la marca “Molí de Rafelet”. A partir d’aquesta data comencen a elaborar arrossos de diferents varietats i sense mescles, seguint tots els coneixements que l’ha família ha anat adquirint al llarg dels anys.

El moli de rafelet

Arrossaires des de 1910.

En l’actualitat, Molí de Rafelet elabora arrossos naturals i ecològics, assecats al sol, elaborats seguint el mètode familiar, envasats al buit i recent elaborats. Tot això fa que l’arròs Moli de Rafelet sigui més saludable, fàcil de cuinar, tingui menys temps de cocció, màxima frescor en l’envasat i màxima absorció de sabors i textura del gra. Les varietats d’arrossos naturals que produeixen són :

  • Arròs blanc – bomba · marisma · bahia ·  carnaroli · especial sushi  i gran reserva
  • Arròs integral – bomba · marisma
  • Farina d’arròs 

El producte del Molí forma part de la denominació Reserva de la Biosfera i, des de l’any 2008, està catalogat com a Museu de l’arròs, on es realitzen visites guiades.