PERE LLUCH – UN SOL CEL

Nascut l’any 1967, al Vendrell, dins d’una família d’agricultors. Ha viscut dins d’aquest ambient tota la vida, però va ser a partir de l’any 2001 quan vacomençar a dedicar-s’hi al 100%.

Ha estat treballant en diferents empreses agrícoles i cellers del Baix Penedès, compaginant aquestes feines amb estudis d’agricultura ecològica i biodinàmica. Tot plegat el va fer iniciar el seu propi projecte, el celler Un Sol Cel.

un sol cel

EQUILIBRI i respecte AMB la terra.

El projecte Un Sol Cel comença sense celler l’any 2012, amb les paraules “equilibri i respecte”com a lema. Vinificant el seu raïm  xarel·lo de vinyes propies del Pla de Mar, en diferents cellers d’amics durant 4 anys.

L’any 2016 amplia aquestes vinyes amb una finca incrustada a la muntanya d’Albinyana. Ceps vells en vas i diferents varietats en una finca preciosa però molt abandonada, agafada a ravassa.

Una finca que recupera aplicant una agricultura de màxim respecte per les vinyes i el sòl calcari que les sostenta. Tenint també molta cura amb la fauna i flora que les habiten, i tot el seu entorn en general, recuperant així, un espai del Baix Penedès.

Al mateix any aconsegueix tenir el seu propi celler a Les Peces, on pot començar a vinificar les diferentes varietats que cultiva amb més tranquilitat. Respectant al màxim la fruita que procura i fent uns vins que les reflecteixin.

Són uns vins amb molta personalitat i personals, doncs ell és l’implicat en totes les fases; agricultura, vinificació, diseny, venda…