pep guash – verol obrador ecològic

En Josep Guasch Marlès, de Llorenç del Penedès, es va adonar ja de ben petit que la seva relació amb la natura seria especial. Sempre ha intentat que les seves feines d’alguna manera o altra tinguessin relació amb el fet d’estar-hi en contacte.

Es va formar a l’escola de Mitjans Audiovisuals EMAV i des del 2003 és freelance del món audiovisual, on principalment fa d’operador de càmara en esdeveniments esportius.

Tot i que el que realment el motiva del món audiovisual és poder realitzar documentals de natura, amb la intenció de donar a conèixer la fauna i flora del nostre entorn. Amb aquest objectiu va crear l’associació EDN (Estudi Divulgació Natura) desde 2006 on realitzen reportatges i documentals de natura.

El fet de que a casa seva tinguin oliveres i la seva motivació per la natura fa que el 2015 neixi la marca Verol.

MELMELADES SALVATGES ECOLÒGIQUES I OLIVES ECOLÒGIQUES I DE PROXIMITAT.

Tot i que el projecte Verol va néixer fa només pocs anys, realment en fa 25 que es va iniciar, quan el seu pare i ell van plantar les oliveres. Vendre directament el seu oli al consumidor sense intermediaris per les fires li fa veure que tot aquest món l’enriqueix i li agrada.

A partir d’aquesta relació directa i propera amb el consumidor, veu la possibilitat de poder oferir més productes. Arrel d’aquí fan l’obrador a Llorenç del Penedès i elaboren les seves pròpies olives arbequines amb segell de venda de proximitat.

La fascinació que te per la natura fa que de seguida vegi en els abundants fruits
silvestres que tenen pels vorals de les nostres vinyes ( l’aranyó, la gavarrera, la móra, el saüc,…) la possibiliat d’aprofitar-los i elaborar-ne melmelades i gelees.

Fa una recol.lecció silvestre i ecològica gràcies sobretot a l’esforç de pagesos del Pla de Manlleu que en el seu dia van entendre que aquest era el camí a emprendre, estima i respecte cap al medi més proper.