Jordi Pascual i Ester Andreu – Torclum

Nascut el 5 de novembre de 1976 a la Bisbal del Penedès (Baix Penedès), fill d’una família dedicada des de diverses generacions a l’agricultura, es va anar interessant cada vegada més per aquest entorn fins que a l’acabar la EGB vaig cursar els estudis superiors en diferents centres per especialitzar-me sobre el sector. Va estudiar a l’escola familiar agrària Camp Joliu de l’Arboç del Penedès durant cinc anys, treient-se el títol de jardineria i agropecuària (1990-1995).

L’any 2005 va començar un projecte engrescador conjuntament amb la seva parella Ester Andreu encarat al cultiu de l’olivera i a la pròpia producció d’oli d’oliva verge extra anomenat Torclum.

Torclum: un oli d’oliva verge extra d’arbequina ecològic i de proximitat.

Torclum és una petita empresa familiar agrària situada al municipi de la Bisbal del Penedès, a la comarca del Baix Penedès (Tarragona), on la família Pascual i Solé durant diverses generacions s’ha dedicat a l’agricultura explotant diferents cultius autòctons, però sempre intentant dirigir l’activitat al cultiu de l’olivera.

Amb el pas dels temps, han passat de destinar tot el treball només a cultivar les finques a tancar tot el cercle: des del cultiu, produint les olives, passant per la molturació d’aquestes, elaborant-ne l’oli i finalment comercialitzant el propi producte, arribant al consumidor final.

Privilegiats per la zona on estan situats (als peus de la serralada de prelitoral amb el cim més alt del Baix Penedès -El Montmell- a l’esquerra i amb unes vistes immillorables cap al mar), el tipus de sòl fanc-llimòs, una baixa pluviometria i un clima suau, podem aconseguir un oli molt primerenc (començant la collita cap a mitjans d’octubre), amb un afruitat excel·lent i una tonalitat totalment verdosa.