jordi guillem – lo mam

Nascut el 28/02/1977 a Calafell, però amb arrels Lleidatanes (Almatret). Estudis primaris realitzats a Almatret (Lleida). S’inicia als 14 anys en el món de la cuina realitzant els estudis d’FPI a l’Escola d’Hoteleria de Lleida, i d’FPII a l’Escola d’Hoteleria de Cambrils. Finalitza  els estudis als 19 anys. Posteriorment comença a compaginar el negoci familiar dels seus pares a la Pensió Lleida, on es dediquen a l’hoteleria en temporada d’estiu.

Un cop  tancada la pensió durant la temporada d’hivern, es dedica a fer estades, treballar i descobrir altres cuines i ciutats com París, Londres, Suïssa, Itàlia, Chicago, San Francisco,Bangkok,New-Dheli… i en alguns restaurants altament reconeguts, com el Guggenheim de Bilbao; Moulin de la Galette (fr), Chez doubourg(fr), Ca l’Anna; Avi-Pau; Sa punta; Casa Irene, Mas Passamaner, Grace (EUA), Elizabeth (EUA)… i també ha treballat en Restaurants temàtics de cuina japonesa, hindú i mexicana..

El 2005 decideix obrir tot l’any Lo Mam, ha estat professor culinari a la U-B i Unitat Bullipèdia de el Bulli. Finalista a cuiner de l´any 2014 al Forum Gastronomic, Premi al Millor cuiner d´Hotel al Campionat Mundial d´Hotels a Gastrontfest a Gaziantep de Turquia, ha participat en el llibre de La cuina i la pastisseria de la garrofa, prestigiosa revista Saber y Sabor, llibre No hi ha mala herba, llibre La clementina d’Alcanar i va esser durant 5 anys col·laborador de la Fundació Alicia, el 2015 – 2016 es assesor gastronòmic de l´equip espanyol de Gelaters al campionat del mòn a Italia aconseguint un subcampionat mundial i 2018 ho repeteix com a Director i team manager de l´equip.

Actualment te la seva pròpia marca de gelats Real Ice i els destribueix a Gelateria Popota de Madrid, Gelateria L´Alquimista a la localitat del Vendrell.

Jordi Guillem Lo Mam

Cuina creativa amb arrels.

El 2005 una nova aposta culinària ens porta a obrir un petit espai dins de l’Hotel Lleida: encetem Lo Mam, un Restaurant Gastronòmic de cuina actual artesana, creativa, d’arrels tradicionals però posada al dia amb productes de qualitat i de la terra que ens envolta.

Després de 13 anys d’estar ubicat a Calafell, el restaurant Lo Mam, del xef Jordi Guillem, es trasllada al Vendrell a l’Hotel Le Meridien Ra Beach Hotel & Spa 5* GL. Guillem, amb més de 20 anys d’experiència com a xef, destaca que suposa «un escenari únic i singular» per combinar les «vistes al Mediterrani amb la nostra cuina».

Guillem ofereix a Lo Mam una cuina actual,tècnica i creativa, sense oblidar les arrels tradicionals i els productes del territori.