Eduard pie – sicus

Nascut el 9 de setembre de 1985 a Bonastre (Tarragona). Fill d’una família d’agricultors per part de pare. De ben jove inicia diferents estudis d’enologia i viticultura, complementant-los més tard amb  coneixements de somilleria i màrqueting del vi.

Després de varis anys en els sector, al 2010 passa a dedicar-se  únicament  al seu  propi projecte; SICUS.

Eduard Pie - Sicus

CONDUINT LES VINYES AMB respecte A LA MÁXIMA HARMONIA, per a que soni una melodia perfecta.

A l’extrem sud del Penedès les suaus muntanyes del Massís de Bonastre s’eleven arran de mar, donant protecció i frescor a les vinyes de SICUS. Amb una altitud de 230 metres sobre el nivell del mar i amb una proximitat a 6 km d’aquest, gaudeixen d’una forta influència mediterrània.

Totes les finques es cultiven de manera respectuosa amb el medi ambient, sense utilitzar herbicides ni insecticides, i així mantenir la biodiversitat de la naturalesa que l’envolta. Els sòls de les finques són francs de naturalesa calcaria de molt poca profunditat i escassa matèria orgànica.

Sicus és un manera d’entendre la viticultura i els vins que surten d’aquesta. Una filosofia que pren consciència de la importància d’expressar el terrer en un aliment tan dependent i interrelacionat amb la terra com és el vi. Per això bona part de la dedicació d’aquest celler es concentra a la vinya, respectant el procés d’elaboració i interferint el menys possible per a que la penjada humana sigui el menys palesa possible.

Sicus és la màxima expressió del paisatge que l’envolta; amb la salinitat del mar, la mineralitat del sòl i els fruits i flors del bosc.