La nova incorporació com a integrant és la cuinera calafellenca Mary Herrera del Petit Bistrô Segur (Segur de Calafell)

El grup de música Lax’n’Busto apadrinen aquest grup de productors i cuiners de Baix Penedès en l’acte de celebració del sisè aniversari

Creació de la figura “Amic de Terra i taula” amb dos primers membres: Molí de Rafelet i la Trencadora.

El col·lectiu Terra i Taula va celebrar el seu sisè aniversari aquest dimarts 9 d’abril a la Sala Entrevinyes del Celler Agvstvs Forvm amb la presència d’una seixantena de persones. El tret de sortida de la nova temporada contava amb la presentació de les novetats d’enguany.

  • Presentació de la nova integrant al col·lectiu, la cuinera Mary Herrera del Petit Bistrô Segur de Segur de Calafell. Cuinera, autodidacta i creativa. Ja de petita tenia curiositat per la cuina, el mercat i els seus productes. Dirigeix des de 1990 el Petit Bistrô Segur, sempre en constant evolució, anys cuinant, estimant aquest ofici, i sobre tot, els últims temps ficada de ple en el món del càtering.

  • Presentació de la figura de l’amic de Terra i Taula. L’objectiu es incorporar al col·lectiu productors, enòlegs o cuiners d’arreu de Catalunya que comparteixin els nostres valors, filosòfica i objectius. Pretén obrir el col·lectiu a professionals d’arreu de Catalunya per seguir enfortint els vincles i les sinèrgies entre professionals de la gastronomia d’arreu del país.  Enguany s’han incorporat dos amics a Terra I Taula.
    • Antoni Torrens Basora – La Trencadora De Cal Basora de El Rourell, es dediquen al conreu d’avellaners i a la comercialització de fruita seca des de 1920, actualment treballant la terra tercera i quarta generació. Amb experiència i amb la creença ferma que l’avellana és producte de qualitat i tradició arrelat a la nostra terra per donar a conèixer i gaudir.

 

  • Rafael y Teresa Margalef – Molí de Rafelet

Des de 1910, família dedicada al cultiu de l’arròs. A partir de 1935-1940 Rafael Margalef construeix un molí de fusta per l’arròs.  Els germans Rafael i Teresa Margalef, la tercera generació, conserva el moli i el mateix procés d’elaboració, per a produir uns arrossos artesans, amb unes propietats culinàries excepcionals. Actualment es l’únic molí artesà, familiar i de fusta al Delta de l’Ebre,  amb un procés d’elaboració artesana i tradicional.

  • L’apadrinament d’enguany ha anat a càrrec del grup musical Baix Penedesenc Lax’n’Busto que han valorat la feina feta pel col·lectiu i la similitud dels valors que aplicant al seu grup, la recerca de la qualitat i la feina feta amb passió.    Pel col·lectiu és un privilegi que aquest grup de la comarca consolidat i reconegut per la seva qualitat musical arreu del país apadrini el projecte. Creiem que com a col·lectiu, és a dir com a grup de professionals que treballen en diferents àmbits hem intentat transmetre la recerca de la qualitat i dels valors, amb la similitud d’un grup de música que amb diverses melodies, instruments i personalitats fan possible crear una peça que pretén fer gaudir de l’experiència del qui l’escolta.

Desprès de la presentació de les novetats s’ha dut a terme la degustació gastronòmica que enguany en motiu de la presentació dels amics de Terra i Taula les degustacions han tingut com a eix vertebrador la combinació dels seus productes, l’avellana i l’arròs amb els productes locals de la comarca. El menú ha esta elaborat per tots els cuiners del col·lectiu i maridat amb dels vins elaborats pels enòlegs del col·lectiu.  La degustació va comptar amb l’acompanyament musical de Jazzul, nascut fa deu anys de la inspiració dels autors David Chueva i Sonia Linares amb els gèneres de Nu-jazz mesclat amb tocs de Chill-out, Soul i Rhythm & Blues.

L’agenda per aquest 2019 acull diversos actes com participacions en degustacions al Vi Gralla, Jornades gastronòmiques al voltant del cereal del Vendrell, col·laboracions en activitats gastronòmiques, organització de escapades gastronòmiques, maridatges musicals, col·laboracions solidàries que es duran totes a terme durant tot l’any.

Degustacions dutes a terme:

Primer Plat Lo Mam Restaurant

Gol gappa, La nostra Clotxa:

Gol Gappa farçit d’escalivats amb tomàquet, ceba, all del Camp de la Sort amb sardina de casco i oli Torclum.

Vi: Xarel.lo Vermell 2018 ( Mas Perdut ).

Segon Plat Petit Bistrô Segur

Cruixent d’arròs Molí d’en Rafalet amb pop i col Kale amb melmelada de gavarrera Verol i avellanes La Trencadora

Vi: Microvinificació Macabeu 2015 ( Avgvstvs Forvm ).

Tercer Plat Ull de Llebre Restaurant

Crema de cigrons Cal Camat amb bacallà i romesquet d’avellanes La Trencadora.

Vi: Xarel.lo Castanyer 2016 ( Un Sol Cel ).

Quart Plat Vell Papiol Restaurant

Mar i Muntanya:

Calamar farcit d’arròs Molí d’en Rafael, nyàmeres, espàrrecs, botifarra negre i cansalada

Vi: Cartoixà Brisat 2017 ( Sicus ).

Postres L’Obrador

Ferrer-L’O rocher:

Gran cremós d’avellana i un interior de praliner d’avellana La Trencadora.

Vi: Finca els Camps 2015 ( Jané Ventura ).

Cal Badejo

 Pa energètic:

Panet/Barreta amb oli Torclum i avellanes La Trencadora

Què és Terra i Taula

Terra i Taula és una unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Aquest grup l’integren productors agroalimentaris i cuiners que treballen en la recerca de la màxima qualitat en els productes, elaboracions i serveis que ofereixen.Els integrants de Terra i Taula entenen aquesta unió com a natural i necessària per preservar el gust i el futur dels productes de qualitat, al mateix temps que per contribuir des de la comarca del Baix Penedès a treballar per la cultura gastronòmica de Catalunya. Aquesta unió la segellen valors com l’ètica, respecte, compromís, qualitat, l’esforç, l’idea de compartir i la professionalitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

X