Xerrada de Terra i Taula al Master Food and Design a l’EINA de la Universitat Autònoma de Barcelona

Master Food and design - Eina

Master Food and design – Eina

Aquest passat mes d’octubre el col·lectiu Terra i Taula de mans de Jordi Guillem va donar una xerrada als estudiants del master Food and Design al Centre Universitari d’Art i Disseny (EINA) de la Universitat Autònoma de Barcelona. 

Una xerrada per explicar les experiències i el funcionament del nostre col·lectiu. Una oportunitat per explicar el nostre model basat en la unió i la participació conjunta entre els integrants per fer arribar el potencial gastronòmic d’un territori. Tanmateix les idees, els projectes i les accions que duem a terme, en moltes ocasions utilitzant mètodes d’innovació i creació de sinergies entre integrants.

Finalment, desprès d’aquesta part teòrica és va a dur a terme una part pràctica en què els assistents van poder veure, tastar o conèixer algunes iniciatives de Terra i Taula i dels integrants que conformen el col·lectiu.

Aquests van ser alguns dels aspectes que es vam tractar seguint una metodologia teorico-pràctica de les bases i filosofia del nostre col·lectiu:

– Tast de Vinagres Forvm.
– Petit Tast de la Cuina del Vinagre amb pomada dolça de Vinagre Flavius i la confitura de pebrot escalivat i vinagre Merlot Forvm i les PErles de vinagre Chardonnay amb tomàquet groc Camp de la Sort. Tot elaborat per Jordi Guillem.
– Tast d’oli verge Extra Torclum.
– Petit Tast la Cuina de l’oli amb els Caramels d’oli d’oliva Verge Extra i les trufes gelades farcides d’oli i arrebossades de pa i sal (Versió del Tradicional Pa, oli i xocolata). Elaborat per David Vernet
– Petit tast de tomàquets Camp de la Sort al Natural
– Tast de Melmelades Cal Lluc.
– Introducció de la garrofa com ingredient protagonista amb Pa de garrofa elaborat per Jordi Guillem i Cake de garrofa i avellanes per l’Oriol Rossell.
– Introducció a la utilització d’herbes del nostre entorn com ingredients amb valor afegit i patrimonial.
– L’importància del vi i el seu maridatge.
– La recuperació de varietats perdudes en la viticultura. La recerva i innovació en les noves tècniques enòlogiques dels nostres integrants.
Finalment agraïr Jon Merin com a docent d’aquest Centre per la iniciativa i proposta per poder participar amb aquesta xerrada en un Master dedicat a la gastronomia i el disseny.  Tanmateix agraïr-li la seva persistència per divulgar el territori i el seu patrimoni amb el llibre “No hi ha mala herba”, el qual alguns dels nostres participans van participar.

comenta-ho






Relacions
Connexions