Pere Lluch Juncosa

Nascut l’any 1967, al vendrell, dins d’una família d’agricultors.He viscut dintre d’aquest ambient tota la vida, però va ser a partir de l’any 2001 quan vaig començar a dedicar-m’hi al 100%.He estat treballant en diferents empreses agrícoles i cellers del Baix Penedès, compaginant aquestes feines amb estudis d’agricultura ecològica i biodinàmica.Tot plegat em va fer iniciar el meu propi projecte, el celler Un Sol Cel.

UN SOL CEL

El projecte Un Sol Cel comença sense celler l’any 2012, amb les paraules “equilibri i respecte”com a lema.Vinificant el meu raïm  xarel·lo de vinyes propies del Pla de Mar, en diferents cellers d’amics durant 4 anys, moltes gràcies amics!

L’any 2016 amplio aquestes vinyes amb una finca incrustada a la muntanya d’Albinyana. Ceps vells en vas i diferents varietats en una finca preciosa però molt abandonada, agafada a ravassa. Una finca que estem recuperant aplicant una agricultura de màxim respecte per les vinyes i el sòl calcari que les sostenta. Tenint també molta cura amb la fauna i flora que les habiten, i tot el seu entorn en general, recuperant així, un espai del Baix Penedès.

Al mateix any aconsegueixo tenir el meu propi celler a Les Peces, on puc començar a vinificar les diferentes varietats que cultivo amb més tranquilitat. Respectant al màxim la fruita que em procuro i fent uns vins que les reflecteixin.

Són uns vins amb molta personalitat i personals, doncs sóc jo l’implicat en totes les fases; agricultura, vinificació, diseny, venda…

 

Un Sol Cel

Les Peces
Connexions
Fotografies