Enric Roca

Nascut l’1 de juliol del 1965 a St. Sadurní d’Anoia. Relacionat des de petit al món del vi (motius familiars). Membre fundador i de la Junta durant 8 anys dels Joves Confrares de la Confraria del Cava. Titulació de Tècnic Especialista en Viticultura i Enologia per la ‘Escuela de la Vid i el Vino de Madrid‘.

Experiència laboral a: Covides (diverses veremes mentre estudiava), Pedro Massana (2 anys portant la part tècnica i producció), Caves Oriol Rossell SA (a temporades durant diferents anys) i Cellers Avgvstvs Forvm (Direcció Tècnica, Producció i Compres des del 1992). Actualment i des de fa anys membre del comitè de cata de la D.O. Penedès.

Cellers Avgvstvs Forvm

Quan vam plantar les nostres primeres vinyes als anys 80 vam escollir un lloc únic pel seu ‘terroir’ a només 3km del Mar Mediterrani. Va ser al Pla de Mar, on avui les nostres vinyes gaudeixen d’un microclima molt especial dins la D.O. Penedès, fruit de les brises marines que produeixen una inversió tèrmica que afavoreix la maduració del raïm i la seva sanitat.

Unes vinyes amb molta història, ja que entre elles es troben els vestigis del que en el seu dia va ser la Via Augusta, la via romana que connectava Roma amb les ciutats més importants de la Mediterrània. És per això que hem volgut retre homenatge a tan singular via romana, atorgant al nostre celler i als nostres vins el nom d’Avgvstvs.

I avui, després de 25 anys, el nostre Celler continua treballant amb la mateixa passió del primer dia i es dedica a elaborar vins d’alta qualitat amb el nom d’Avgvstvs (amb varietats com Xarel-lo, Chardonnay, Cabernet Franc, Merlot, Cabernet Sauvignon…) i vinagres gourmet anomenats Forvm per mitjà d’un sistema de soleres i d’un llarg envelliment del producte en barriques de roure francès.

Connexions
Fotografies