Eduard Pié Palomar

Nascut el 9 de setembre de 1985 a Bonastre (Tarragona). Fill d’una família d’agricultors per part de pare. De ben jove inicia diferents estudis d’enologia i viticultura, complementant-los més tard amb  coneixements de sommilleria i marketing del vi. Al 2003 recupera  l’elaboració de vins a granel que la família havia dut a terme durant molts anys al celler de casa. Paral·lelament treballa a l’històric celler del Penedès  Jané Ventura ,  on combina la feina amb els estudis i el seu projecte al celler de casa, embotellant petites tirades de vi.  No és fins al 2010 que passa a dedicar-se  únicament  al seu  propi projecte; SICUS, amb el principal objectiu d’elaborar vins de terrer que expressin al màxim el paisatge.

 

 

SICUS terrers mediterranis

A l’extrem sud del Penedès les suaus muntanyes del Massís de Bonastre s’eleven arran de mar, donant protecció i frescor a les vinyes de SICUS. Amb una altitud de 170 metres sobre el nivell del mar i amb una proximitat a 6 km d’aquest, gaudeixen d’una forta influència mediterrània. Tota la finca es cultiva de manera respectuosa amb el medi ambient, sense utilitzar herbicides ni insecticides, i així mantenir la biodiversitat de la naturalesa que l’envolta. Els sòls de la finca són calcaris de molt poca profunditat i escassa matèria orgànica, tots ells es mantenen sense adobar ni llaurar. Aquest fet fa que creixin tot tipus d’herbes esponjant el terreny i afavorint la vida subterrània de cucs i formigues, i així, reduint el vigor de la planta, obtenim fruits molt més concentrats.

Sicus és un manera d’entendre la viticultura i els vins que surten d’aquesta. Una filosofia que pren consciència de la importància d’expressar el terrer en un aliment tan dependent i interrelacionat amb la terra com és el vi. Per això bona part de la dedicació d’aquest celler es concentra a la vinya i el resultat posterior que s’extreu d’ella, tot intentant reflectir la personalitat de tot l’entorn en el propi vi.

Sicus és la màxima expressió del paisatge que l’envolta; amb la salinitat del mar, la mineralitat del sòl i els fruits i flors del bosc.

SICUS terrers mediterranis

Bonastre
Connexions
Fotografies