Visita a les finques Torclum.

Dins de les jornades de Terra i Taula sobre l`oli novell Torclumes va organitzar una visita guiada a les finques de la Bisbal del Penedès dirigides pel mateix productor Jordi Pascual, on hi varem poder veure i conèixer tot el procés de l`oli, des dels diferents sistemes de cultiu, maneig sostenible, tipus de recol·leccions,  etc.  On tots els assistent ho van poder veure in situ a la mateixa finca.

Visita a les finques

Seguidament varem anar a visitar el molí d’oli per poder conèixer tots els passos que fan les olives des de que entren acabades de collir, fen tot el procés d’extracció en fred i fins conseguir un producte de qualitat extra verge.

Visita al molí

Per últim i per fer una bona cloenda, vam anar tot el grup cap a la finca de Jané Ventura, on hi havia preparada una cata d’olis feta pel mateix productor i així per poder aprendre les idees bàsiques sobre aquesta activitat i conèixer les diferències entre varietats d’olis.  Tot seguit vam fer un maridadge de diferents tipus de  cava Jané Ventura dirigit per l’enòleg i membre de Terra i Taula Xavier Vidal, que ens va explicar tot el procés d’elaboració dels productes que fan al celler i a la vegada també degustant-los. Aquest maridatge, va anar acompanyat d`unes pastes seques i unes coques de tardor, fetes per l`Obrador, una pastisseria del Vendrell amb la que el productor sempre ha tingut una principal cura en donar a conèixer els productes del territori.

Cata i maridatge

La jornada és va finalitzar amb l’obsequi d’una ampolla d’oli d’oliva novell Torclum per cada un dels assistents com a record de la visita.


comenta-ho






Relacions
Connexions