Unió del Corecuinà de Wataru i Terra i Taula

corecuinà

El nostre col·lectiu us proposa una activitat en què l’art, la cuina, el vi i el producte de casa nostra s’uneixen per portar a terme un concepte gastronòmic anomenat Corecuinà creat per l’artista japonès Wataru.

corecuina frase

 

Però que és Corecuinà?

Va ser al principi de la primavera del 2007. A Catalunya. WATARU i jo estavem a l’espai artístic i d’events “El Prat Verd”, que està a una hora amb cotxe des de Barcelona. Estavem disfrutant del menjar amb responsables de l’espai. Quan girava el cap, un paó estava corrent sobre la gespa! Aquesta sorpresa li va estimular a WATARU. Al mateix lloc on estava el paó, va començar a dibuixar un ocell.
A Japó hi ha especies d’ ocells que viuen dins l’aigua, que es diuen “kuina”. “CORECUINÀ” ve de la “cuina en català. Foneticament “Corecuinà” sona “Menja això” o “Aquesta és kuina” per als japonesos. “CORECUINÀ” és la mascota que va neixer de la gastronomia i l’art. “Gaudir i tenir cura de la gastronomia que és font de la vida”!

wataruedited

En aquesta activitat es pretèn unir dues cultures gastronòmiques, la japonesa amb la cuina i patrimoni alimentari i vinícola que tenim al Baix Penedès.L’artista Wataru presentarà el projecte Corecuinà i l’obra “Ten Jin Chi”. En aquest moment el nostre col·lectiu iniciarà un taller de cuina en què a partir d’aquesta obra els nostres cuiners crearan 4 elaboracions amb productes del nostre col·lectiu fusionant amb tècniques i productes japonesos creant unes degustacions japomediterrànies. Aquestes aniran maridades amb els vins dels 4 cellers del col·lectiu.

El nostre col·lectiu estem molt satisfets de poder gaudir d’aquesta activitat que ens aproparà la cultura japonesa a casa però que alhora ens servirà per donar a conèixer i exportar la riquesa del  patrimoni gastronòmic del Baix Penedès  a fora. Per aquesta raó us animem a participar i gaudir d’una activitat única, didàctica i enriquidora.

_terra_i_taula_wataru_2

 

 


comenta-ho






Relacions
Connexions