Tast d’oli als restaurants

Aquest dissabte 24 de novembre es va dur a terme al restaurant Vell Papiol el primer tast d’oli de les 4 que tindran lloc al llarg d’aquest mes i principis de desembre en motiu de les primeres Jornades Gastronòmiques de l’oli novell de Torclum.

L’objectiu d’aquesta activitat era donar a conèixer l’oli novell de Torclum com un dels productes de qualitat que s’elaboren a la nostra comarca a través d’un tast.

Durant el tast es van degustar olis de dues varietats: hojiblanca  i l’arbequina com a pròpia de Torclum . Així doncs els assistents van comparar i conèixer les notes aromàtiques i característiques principals d’aquestes dues varietats. Amb el valor afegit que el tast estava dirigit pel productor Jordi Pascual que va poder respondre a tots els dubtes sobre el cultiu de l’olivera i el procès d’elaboració de l’oli per aconseguir  les millors qualitats organolèptiques.

Desprès del tast  el cuiner David Vernet va elaborar 4 petites degustacions en què l’oli novell era el protagonista a travès de diverses textures: l’arbequina fregida de la mateixa finca, l’anxova del cantàbric amb pols d’oli d’oliva i reducció de vinagre Forvm, xarrup de tomàquet confitat, bacallà i escuma d’oli d’oliva i finalment el caramel d’oli d’oliva.

Aquestes petites degustacions van estar maridades amb el cava Do de Jané Ventura. Un cava Gran Reserva del 2008 elaborat amb un cupatge de Xarel·lo, Macabeu i parellada  amb 45 mesos de criança en ampolla.
Aquest cava és ideal per maridar-lo amb l’oli, gràcies al seu fusionat carbònic, equilibrada acidesa i considerable untuositat, el contrast de textures greix-acidesa-carbonic aporten una frescor al conjunt i un resaltament de tots dos productes.

El proper tast d’oli tindrà lloc al restaurant Lo Mam-Pensió Lleida a Segur de Calafell el divendres 30 de novembre a les 19h. Les places són limitades i cal reserva al telèfon 977-162177 o info@terraitaula.cat


comenta-ho






Relacions
Connexions