Suquet de peix

Suquet de peix

David Vernet del Restaurant Vell Papiol us proposa una recepta marinera tradicional del Corpus Català de la Cuina. Per aquest Suquet de peix ha fet servir escòrpora, déntol i orada de palangre de la llotja.

Ingredients

1 kg de peix tallat a trossos.
3 tomàquets trinxats.
1 all picat.
1 kg de patates esqueixades.
Oli.
Sal.
Aigua.
Per fer la picada:
1 gra d’all.
Un grapadet d’ametlles torrades.
Julivert.
Sal.
Pebre.

Elaboració:

En una cassola amb oli feu un sofregit amb els tomàquets i l’all.
Quan el tomàquet sigui ben reduït, afegiu-hi les patates, remeneu-ho tot junt i banyeu-ho amb aigua calenta.
Coeu-ho una estona fins que les patates estiguin mig fetes.
Afegiu-hi el peix tallat a rodanxes i la picada i deixeu que s’acabi de coure.

Variacions:

Es pot fer amb brou de peix en lloc d’aigua.
Si voleu fer el suquet sense patates, podeu espessir la salsa amb una mica de farina.
Podeu afegir pebrot vermell o verd al sofregit.
Es pot acabar el plat amb un allioli negat en lloc de la picada.
Es pot afegir safrà a la picada.
Es pot fer amb rap, llagosta, escorpora, lluerna, etc.

Maridatge recomanat:

Enric Roca enòleg del Celler Avgvtvs Forvum us proposa com a maridatge:

AVGVSTVS Chardonnay 2012

 

chardonnay

 

Varietat de raïm: 100% Chardonnay.

Grau alcohòlic: 13,5 %

ELABORACIÓ

Collida entre el 20 i 22 d’agost, amb una concentració molt alta en sucres i àcids vam aconseguir un most flor molt perfumat que després d’un lleuger desfangat en fred, va passar a fermentar a la bótes noves de roure francès. En allà, un cop acabada la fermentació alcohòlica, se li va conferir una posterior criança sobre lies amb els seus corresponents “battonages” setmanals que li van aportar al vi, volum i estructura.

Un cop acabada l’elaboració es va procedir a clarificar i filtrar per tal de embotellar-lo.

 

BREU NOTA DE TAST           

Un cop més, seguint la línia, aconseguim un vi complex, potent, amb caràcter i amb la representació del territori del qual pertany. Un vi que en nas destaca per la cremositat, la maduresa i la frescor, i que en boca ens confereix sensacions de volum, densitat i a la vegada vivacitat.  Apte per acompanyar carns, formatges i plats de tardor, ja que la potència que té en boca i les notes làctiques, avainillades i cremoses del nas ens potenciaran les d’aquestes plats, però sobretot ideal per  maridar amb peixos salsejats i a la brasa,  mariscs i plats típics d’estiu, ja que acompanyaran les notes cítriques, tropicals, com la pinya, el plàtan, o la papaya típiques d’aquesta varietat i a la vegada ens ajudaran a refrescar tota aquesta gastronomia. Nosaltres el considerem molt versàtil i especial, això fa que la seva complexitat ens el faci presentar com un producte representatiu del caràcter varietal i mediterrani.

Hola,

Hem vist que teniu moltes receptes al vostre bloc i us volem presentar http://www.lestevesreceptes.cat, un portal web on els nostres usuaris poden buscar entre més de 38.000 receptes de les pàgines i blocs més populars en llengua catalana.

A la nostra página hem creat la secció TOP BLOCS DE RECEPTES, un rànquing de blocs on vosaltres també podeu afegir el vostre bloc. Nosaltres indexem les vostres receptes i els usuaris les poden trobar utilitzant el nostre potent motor de recerca. Lestevesreceptes.cat té més de 2.500 visitants únics cada dia que busquen receptes a la nostra página, generant una gran quantitat de tràfic per tots aquells blocs que formen part del nostre portal. I el millor de tot és que no us heu de preocupar de res perquè tot a Lestevesreceptes.cat és gratis!

Lestevesreceptes.cat té pàgines germanes a França, Portugal, Itàlia, Estats Units o Suècia, entre d’altres. Voleu formar part d’aquesta gran familia? Ens agradaría molt comptar amb vosaltres.

Moltes gràcies per la vostra atenció i restem a la vostra disposició!!!!

Carles Vicente
Lestevesreceptes.cat

Hola Bon Dia

Per nosaltres cap problema, l´unic que demanem es que respecti el maridatge, el producte i el cuiner.

Salutacions.


comenta-ho






Relacions
Connexions