Secret ibéric amb salsa formatge de cabra tou. Acompanyat amb codonyat i patata al romaní

secret amb formatge

Jordi Martínez del Restaurant el Bosc us proposa

Secret ibéric amb salsa formatge de cabra tou. Acompanyat amb codonyat i patata al romaní

Ingredients

200gr de secret ibèric

50 gr de formatge de cabra tou o tendre

50dc de crema de llet

20gr de codonyat

1 patata kenebech

Oli / Sal  / Pebre / Romaní
Elaboració:

Primer, prepareu la guarnició: peleu las patates i amb bolejador feu unes perles de patata i fregiu-les amb el oli fins que estiguin potxades. Talleu el codonyat a dauets petits i el romani.
Per elaborar el secret: Sal pebreu-lo i marqueu-lo en una paella. Quan estigui gairebé cuit afegiu el formatge i la crema de llet per fer la salsa i acabar de coure la carn. Per una altra banda saltegeu les patates sal pebrades amb les fulles de romaní. Monteu amb el plat  ficant  la carn tallada a tires sobremuntades entre elles, salsegeu per sobre amb la salsa i acompanyeu amb el codonyat i patates.

Maridatge: 

Enric Roca enòleg del Celler Avgvtvs Forvum us proposa com a maridatge:

Avgvstvs Merlot-Syrah 2011

avgvstvs_merlot_syrah_1

Amb un lleuger pas per barrica, l’Avgvstvs Merlot-Syrah és l’exemple de la juventut més ardent i d’una viva i fresca combinació de fruits vermells madurs i moltes notes florals. Fàcil de beure, el jove de la casa garantitza les seves qualitats fins i tot fresc, un maridatge excel·lent amb carns i plats de caça, embotits, formatges i fins i tot peixos a la planxa.

Tast:

Interessant i agradable. Aroma de fruites vermelles madurades amb matissos florals. Vi jove, agradable en boca i fàcil de beure.

Elaboració:

El raïm es va desrapar i macerar posteriorment en fred durant 15 dies. El most fermentar a 24 º C, durant 11 dies, i es va criar en bótes de segon i tercer any de roure francès durant 6 mesos.

  • 65% Merlot – 35% Syrah
  • Criança de 5 meses en bótes de roure de Nevers.

 


comenta-ho






Relacions
Connexions