Molls de tardor amb vinagre Chardonnay de Forvm

David Vernet cuiner del restaurant Vell Papiol us proposa aquesta recepta en què uneix mar i muntanya amb vinagre Chardonnay de Forvm

Molls de tardor amb vinagre Chardonnay de Forvm

Molls de tardor amb vinagre Chardonnay de Forvm

Ingredients per 4 persones

8 molls de roca grans. Prèviament filetejats i sense espines

2 escalunyes

1 porro

2 alls tendres

1 pastanagues

50 ml de de vi blanc

50 ml de vinagre Chardonnay Avgvstvs

100 gr de camagrocs. També podeu utilizar altres bolets de temporada

Oli d’oliva, sal i pebre

Elaboració:

Talleu l’escalunya, porro, alls tendres  i pastanaga en una juliana fina. Amb un raig d’oli coeu a foc lent aquestes verdures fins que s’hagin estovat i confitat. Tot seguit afegiu els camagrocs i deixeu coure un parell de minuts.

Tot seguit, afegiu els molls per la part de la pell. Deixeu coure un parell de minuts i doneu la volta. Salpebreu.  Afegiu el vi blanc i el vinagre. Immediatament  ficar l’elaboració al forn i deixar coure 4 minuts a 180 ºC. Retirar i emplateu els molls. Deixeu la salsa reduir uns instants i salsegeu els molls. Afegiu uns tocs d’oli d’alfàbrega fresca per tal de donar frescor.

Variants: 

Si poden afegir altres verdures com pastanaga, api, espàrrecs, etc.

Es pot fer amb qualsevol bolet de temporada.

Es poden afegir algun altre tipus de marisc com llagostins, musclos, escopinyes,…

 

Maridatge recomanat per Enric Roca del Celler Avgvstvs:

AVGVSTVS – XAREL·LO 2011

XARELLO 2011
Varietat de raïm:  Xarel·lo

Producció: 4.300 ampolles de 75cl

Després de 21 anyades elaborant un sol vi blanc (el nostre Avgvstvs Chardonnay), l’any 2007 vam decidir elaborar-ne un de nou. Es tractava així d´un blanc  fermentat en barrica amb la varietat autòctona del Penedès, el Xarel-lo. D´aquesta manera, veient la bona acceptació i crítica que va tenir, vàrem decidir seguir elaborant aquest esmentat vi, el qual millora any rere any.

Per això, i al no disposar en la nostra propietat de cap vinya vella amb aquesta varietat, seleccionem i controlem unes molt properes al nostre Celler, amb unes característiques climatològiques molt similars a les nostres.

ELABORACIÓ

Collit el 18 de Setembre amb maduració excel·lent i un estat sanitari envejable. Només el most flor, procedent d’un rendiment en premsa no superior al 50%, ha estat utilitzat per aquesta elaboració. Igual que l’anterior anyada, va fermentar en barriques noves de roure francès de 300 litres i sense dur a terme la malolàctica, per preservar una bona acidesa, aquest Xarel·lo va romandre en barrica 2 mesos durant els quals se li van realitzar diversos “battonage”.

TEMPERATURA DE SERVEI

Aconsellem servir-ho a 8ºC.

BREU NOTA DE TAST

D’agradable color daurat suau amb tons verdosos, aquest vi destaca per les seves notes de fruita madures com el plàtan, juntament amb una gran varietat d’elegants notes cítriques i florals, que aniran evolucionant i conjunyint-se amb el temps. En boca és potent, llaminer i estructurat, destacant un fons cremos que es fon amb una agradable i fresca sensació cítrica.

Es tracta d’un vi molt versàtil, ja que pot maridar molt bé amb gran varietat de plats com marisc o peix, a qualsevol carn blanca, gran varietat de formatges, fruita seca, etc.


comenta-ho






Relacions
Connexions