“L’oli d’avui fet com abans” a Mas Borràs – Sant Vicenç de Calders

Premsa Mas Borràs

Els dies 14 i 15 de novembre, Sant Vicenç de Calders acollirà dues jornades temàtiques dedicades a l’oli i l’olivera al voltant de la premsa del segle XIX de Mas Borràs. Les jornades estan organitzades per l’Associació Olearum, Cultura i Patrimoni de l’Oli i pels mateixos propietaris.
L’objectiu és aconseguir la participació i la interacció del màxim de persones que vulguin descobrir, viure i experimentar la cultura de l’oli. I el tret diferencial serà l’elaboració d’oli de forma tradicional. La presentació es farà el divendres 14 de novembre, a partir de les 5 de la tarda, a la premsa de Mas Borràs que li seguiran un conjunt de conferències dedicades a l’oli d’oliva verge extra.Entre les quals hi trobareu una conferència duta a terme per dos dels cuiners del col·lectiu: Jordi Guillem del Restaurant Lo Mam i David Vernet del Restaurant Vell Papiol amb el títol “L’oli d’oliva verge extra i el seu potencial gastronòmic, tant a la cuina com a la rebosteria”.Oli Torclum

El dissabte 15 de novembre, a partir de les 9 del matí, es farà una demostració de com es feia l’oli abans amb la molturació de les olives al trull, la posada en cofins, la premsada i la decantació i recollida de l’oli d’oliva. Durant al matí, es faran explicacions del funcionament de la premsa de lliura i també hi haurà una projecció de fotografies i activitats de l’Associació Olearum. A les 5 de la tarda, es repetirà tot el procés de l’elaboració tradicional d’oli.
En l’organització d’aquestes jornades sobre l’oli a Sant Vicenç de Calders també hi col·laboren institucions, l’Associació de Veïns de Sant Vicenç de Calders, la Confraria de la Mare de Déu de l’Olivera, Patrimonio Comunal Olivarero, Ceolpe (La Cooperativa de l’Oli), el Col·lectiu “Terra i taula”, Cellers Avgvstvs Forvm, Cellers Jané Ventura i Torclum.

Díptic amb totes les activitats

olivera i jordi


comenta-ho






Relacions
Connexions