Jornades gastronòmiques del Formatge del Penedès

Formatge de garrofa

1er Formatge de Garrofa de Catalunya

Per aquest mes de maig i juny inciem unes noves jornades en què aquest cop el protagonista serà el Formatge del Penedès elaborat per Joan Martí.

Però abans de tot us volem presentar el formatge de la fotografia. Un dels punts claus en el naixement del nostre col·lectiu era treballar conjuntament cuiners i productors per tal de compartir coneixements, experiències i motivacions per tal de seguir aprenent i aportant coses noves com a professionals. Ens complau presentar-vos un producte fruit d’aquesta inquietud i unió, l’elaboració del primer formatge de cabra amb garrofa.

Aquest formatge de garrofa està elaborat amb formatge de llet de cabra en què s’hi afegit farina de garrofa durant la seva elaboració. Aquest segueix un procès de curació que afavaroreix i potencia el gust de la garrofa.

Podreu gaudir d’aquest formatge de garrofa durant les jornades gastronòmiques als restaurants i activitats organitzades pel nostre col·lectiu. No us deixeu perdre aquesta unió del formatge de cabra amb un dels productes més característics i oblidats de les nostres comarques, i què Terra i Taula vol potenciar gastronòmicament.

Activitats organitzades:

– JORNADES GASTRONÒMIQUES ALS RESTAURANTS. Del 25 de maig al 9 de juny:

Els 4 cuiners dels  restaurants de Terra i Taula: Restaurant El Bosc de Banyeres del Penedès, Restaurant Lo Mam de Segur de Calafell, Restaurant Ull de llebre de la Bisbal i Restaurant Vell Papiol de Calafell, han elaborat diversos plats en què el protagonista seràn els formatges i iogurts elaborats per Joan Martí de la Formatgeria del Penedès acompanyats amb els productes de qualitat de la resta de productors. Podreu gaudir d’aquests plats a les cartes i menús dels restaurants del col·lectiu, amb la possibilitat d’establir maridatge amb els vins dels cellers del col·lectiu.

Restaurant Lo Mam
Carretera de Barcelona, 68 – Segur de Calafell

977 162 177 / info@hotellleidamam.com / www.hotellleidamam.com

La proposta de Jordi Guillem

Restaurant Ull de Llebre

Carrer Santa Cristina, 15 – La Bisbal del Penedès
977 688 888 / restaurantulldellebre@hotmail.com / www.restaurantulldellebre.com

La proposta de Josep Pascual

  • Restaurant El Bosc

Urbanització els Boscos, Avinguda de Marta Mata, 77, 43711 Banyeres del Penedès

977 67 18 71 / info@elbosc.com / www.elbosc.com

La proposta de Jordi Martínez

La proposta de David Vernet

 – TALLER GASTRONÒMIC: LA CUINA DEL FORMATGE. Dimarts 11 de juny:

Creiem que una bona manera de donar a conèixer els productes de qualitat de la nostra comarca és a través de la pràctica a la cuina, és a dir, ensenyar les qualitats dels productes als fogons i la capacitat d’aconseguir sabors i plats extraordinaris amb aquests. És per aquest motiu que Terra i Taula sempre a potenciat la figura del professional, en aquest cas del cuiner, que gràcies als seus coneixements i experiències poden transmetre l’essència del producte que han elaborat els nostres productors. Així doncs, proposem al públic no professional i amants de la cuina que participin del Taller la Cuina del Formatge en què s’explicaran tècniques i s’elaboraran plats amb el formatge com a protagonista. Aquests plats seran finalment tastats i maridats amb els vins proposats per un dels enòlegs del col·lectiu

Taller de cuina del Formatge del Penedès

Dia: 11 de juny

Hora: 17.30h a 19:30h

Preu: 12 € per persona / amb reserva prèvia

Lloc: Aula de Formació Aplitec. C/ Albinyana 31-33 – local 2 – El Vendrell

Més informació i reserves: info@terraitaula.cat o 877019404

PORTES OBERTES A LA FORMATGERIA MARVALL. Dissabte 8 de Juny:

  • Un dels aspectes claus de les jornades organitzades per Terra i Taula és donar a conèixer el producte a través del mateix productor i a les finques o instal·lacions on s’elaboren perquè el ciutadà conegui en profunditat l’esforç, el temps i el treball per aconseguir un producte de qualitat. En aquesta ocasió  s`han preparat unes jornades de portes obertes a la Formatgeria Marvall del Vendrell, on el seu productor Joan Martí ens mostrarà les seves instal·lacions amb la finalitat de donar a conèixer  de primera mà a tot el públic el procés  a seguir per l`elaboració de formatge i els seus derivats làctics.

Aquestes visites tindràn lloc dissabte 8 de juny al matí entre 11h i 13h. Les visites seran separades en tres torns a escollir:      1er Grup (11h-12h)    2on Grup (12h-13h)    3er Grup (13h-14h).
Aquesta activitat està oberta a tot el públic i no cal reserva prèvia. Només es demana reserva prèvia en el cas de visites de grups de més de 10 persones  a info@terraitaula.cat o al telèfon de la formatgeria 977 – 66 78 69

La visita té un preu de 4 € per persona i aquesta inclou:

  • Visita amb Joan Martí per les instal·lacions  de la formatgeria per aprendre i conèixer  tot el procés de l`el·laboració dels formatges.
  • Presentació del 1er Formatge de Garrofa el·laborat per l`ocasió
  • Degustació de diferents tipus de formatge  per descobrir les diferències entre els formatges elaborats amb llet de vaca, cabra i ovella. Tot això acompanyat d’un maridatge de vins dels cellers del col·lectiu.
  • Al finalitzar la visita, hi haurà un petit obsequi de productes per tots els assistents.

Adreça de Formateria:
C/les Mates nº4 – Polígon Les Mates – 43700 EL VENDRELL (Tarragona) · Tel 977 66 78 69

 

– PUBLICACIÓ DE RECEPTES A LA NOSTRA PÀGINA WEB:

Els cuiners de Terra i Taula utilitzaran el formatge del Penedès per oferir receptes a l’apartat “receptes amb maridatge” de la nostra pàgina web.  Així doncs pretenem oferir als seguidors i lectors de la nostra pàgina web receptes per animar-los a utilitzar el formatge del Penedès, conjuntament amb la resta d’ingredients del col·lectiu en les seves cuines. Les receptes seran acompanyades amb maridatge de vins dels cellers de Terra i Taula.

Per més informació sobre les activitats organitzades pel nostre col·lectiu podeu ficar-vos en contacte al nostre correu electrònic info@terraitaula.cat. A més per estar sempre informats sobre totes les activitats ens podeu seguir a les nostres xarxes socials de Facebook, Twitter o donar-vos d’alta al nostre newsletter a www.terraitaula.cat.

Joan Martí


comenta-ho


Relacions
Connexions