Jornades Gastronòmiques de Cuina Catalana al Baix Penedès

image002

Per aquest mes d’abril Terra i Taula hem organitzat les Jornades gastronòmiques de Cuina Catalana al Baix Penedès  amb la col·laboració de l’Institut Català de la Cuina i la Cultura Gastronòmica (FICCG) i especialment del seu president i padrí del nostre col·lectiu Xavier Mestres i de la directora de l’entitat la Sra. Pepa Aymamí

Aquestes Jornades estan fonamentades en 4 pilars bàsics:

– Del 13 al 29 d’abril les Jornades gastronòmiques de Cuina Catalana als restaurants integrats a Terra i Taula:

Els 4 cuiners dels  restaurants de Terra i Taula, Restaurant El Bosc de Banyeres del Penedès, Restaurant Lo Mam de Segur de Calafell, Restaurant Ull de llebre de la Bisbal i Restaurant Vell Papiol de Calafell), han elaborat una carta o menú gastronòmic en què els protagonistes seran els plats de cuina catalana elaborats amb els productes dels productors de la nostra comarca e integrants de Terra i Taula. Els plats estan inclosos al Corpus de la Cuina Catalana de la FICCG.

– Dimarts, 30 d’abril a les 17.30h. Taller gastronòmic:La cuina catalana amb els productes del Baix Penedès:

Els 4 cuiners de Terra i Taula impartiran un taller de cuina catalana utilitzant tots els productes dels nostres productors. S’elaboraran diversos plats per formar un menú complet de cuina catalana amb productes de qualitat. Durant el taller els cuiners explicaran i faran servir tècniques culinàries per formalitzar un debat gastronòmic amb els assistents. La secció d’enòlegs de Terra i Taula faran un maridatge pels plats de cuina catalana del taller. Finalment degustació dels plats amb petits tastets acompanyats amb el vi proposat pels enòlegs. Durant el taller els assistents tindran les receptes en un llibret que podran endur-se en acabar el taller. Aquesta activitat és durà a terme a l’Aula gastronòmica Aplitec. Les places són limitades i amb reserva prèvia a info@terraitaula.cat o al telèfon 877 01 94 04


-Divendres, 19 d’abril a les 19h. Conferència sobre la Cuina Catalana i presentació de la Candidatura Unesco 2014 Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat:

Conferència a càrrec del president de l’Institut Català de la Cuina i padrí de Terra i Taula, Xavier Mestres sobre la Història de la Cuina Catalana des de el segle XIX fins a l’actualitat.Tot seguit la presentació oficial de la Candidatura Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO  a la nostra comarca a càrrec de la directora de la FICCG la Sra. Pepa Aymamí. Aquesta conferencia tindrà lloc a la sala d’actes del Centre Cívic l’Estació del Vendrell situat a l’Avinguda Jaume Carner,1 del centre del Vendrell.

Publicació de receptes de Cuina Catalana al nostre web:

Els cuiners de Terra i Taula utilitzaran productes de la comarca per oferir receptes de cuina catalana a l’apartat “receptes amb maridatge” de la nostra pàgina web.  Així doncs pretenem oferir als seguidors i lectors de la nostra pàgina web receptes per animar-los a utilitzar els productes de la comarca per fer cuina catalana a casa i de proximitat. Les receptes seran acompanyades amb maridatge de vins dels cellers de Terra i Taula.


comenta-ho






Relacions
Connexions