Jornada gastronòmica de Corecuinà al Baix Penedès

logo corecuinà

El dimecres 16 d’abril va tenir lloc a la sala Entrevinyes del Celler Avgvstvs Forvm un agermanament entre l’art i la filosofia “Corecuinà” del mestre Wataru i la cuina, producte i vi del Baix Penedès de mans del nostre col•lectiu.

Aquesta activitat va tenir una gran acollida sobrepassant 70ena de persones que no es van voler perdre aquest acte únic i  des del nostre punt de vista original i especial.
En la primera part de l’activitat el gran protagonista i amfitrió va ser l’artista Wataru el qual va explicar la seva obra i sobretot el concepte del “Corecuinà”.

wataruedited

Però que és el Corecuinà?
Va ser al principi de la primavera del 2007 a Catalunya. WATARU estaba  a l’espai artístic i d’events “El Prat Verd” aprop de Barcelona. Estava disfrutant del menjar amb responsables de l’espai. De cop, va girar el cap i un paó estava corrent sobre la gespa! Aquesta sorpresa va estimular a WATARU. Al mateix lloc on estava el paó, va començar a dibuixar un ocell.
A Japó hi ha especies d’ ocells que viuen dins l’aigua, que es diuen “kuina”. “CORECUINÀ” ve de la “cuina en català. Foneticament “Corecuinà” sona “Menja això” o “Aquesta és kuina” per als japonesos. “CORECUINÀ” és la mascota que va neixer de la gastronomia i l’art. “Gaudir i tenir cura de la gastronomia que és font de la vida”!

quadre wataru

Un cop finalitzada l’explicació de la filosofia Corecuinà el mestre Wataru es va centrar en una obra concreta anomenada “Ten Jin Chi” que en català les paraules esdevenen: cel -humà-terra. Va ser en aquest moment que el nostre col•lectiu va fer la seva aportació oferint un petit taller de cuina en què a partir d’aquest quadre cadascú dels cuiners va inspirant-se per elaborar una degustació japodemiterrània, és a dir, un plat que fos elaborat amb els nostres productes unit a una tècnica o altres productes d’origen japonès. Els enòlegs al mateix temps van proposar un maridatge per l’obra i per cadascun dels plats. Les elaboracions i vins servits van ser:

Musclo i shitake amb escabetx de vinagre Forvm amb Cava Gran Reserva Do 2008
Jordi Martínez – Restaurant El bosc
Gerard Jané – Cellers Jané Ventura
P1020731  
Maki de “paella”, gamba i all i oli amb Look 2013
Josep Pascual – Restaurant Ull de Llebre
Enric Roca – Celler Avgvstvs

P1020732

“Noodles” de verdures, cansalada i pollastre amb katsuobushi
amb Vinyater 2013
Jordi Guillem – Restaurant Lo Mam
Massimo Marchiori – Celler Partida Creus

P1020734

Raviolis al vapor farcits d’espinacs a la catalana, terra cruixent i salsa japonesa amb Xarel•lo Vermell 2012
David Vernet Navarro – Restaurant Vell Papiol
Eduard Pié – Celler Sicus

P1020733
El nostre col•lectiu fem un balanç molt positiu d’aquesta nova experiència en què creiem que art, cuina, producte i vi tenen molts aspectes en comú. Amb aquesta activitat estem molt satisfet per haver apropat al Baix Penedès aquesta disciplina de mans del mestre japonès Wataru. Alhora creiem que aquesta activitat és una bona manera d’exportar la nostra comarca com un indret amb productes i professionals que busquen la innovació i la qualitat per promocionar un territori.

foto grup corecuinà Ben aviat les fotografies completes al nostre compte de Flickr


comenta-ho






Relacions
Connexions