Aquest estiu gaudeix del Baix Penedès

montmell

El Baix Penedès és una petita comarca que té la fortuna de gaudir de mar, plana interior i muntanya. Aquesta heterogènia geografia li confereix un elevat potencial en un ampli ventall de productes alimentaris.

Aquest estiu, siguis visitant de la nostra comarca o visquis aquí tens l’oportunitat de conèixer i aprofundir sobre el Baix Penedès més gastronòmic.

calafell-beach

Us proposem gaudir dels restaurants i de la cuina que us proposen els nostres cuiners. A més, a les seves cartes i menús sempre hi trobareu els productes de qualitat dels nostres productors acompanyats dels vins dels cellers del col·lectiu establint un maridatge geogràfic excepcional. Els estils són diversos i atractius, per aquesta raó us recomanem visitar-los a tots per tenir un ventall d’estils i cuines diferents.

Restaurant Vell Papiol (La Platja de Calafell): Cuina marinera amb productes de mar de primera qualitat comprats directament a la llotja sense deixar de banda els productes de la nostra terra. Un clàssic de la Platja de Calafell desde 1952.

Restaurant Lo Mam – Pensió Lleida (Segur de Calafell): Si voleu fer una estada a la nostra comarca de diversos dies i alhora gaudir de la costa i la platja de Segur de Calafell us recomanem aquesta pensió familiar en la qual us sentireu com  a casa. A més, hi trobareu un restaurant gastronòmic en que us recomanem que us deixeu portar per la cuina creativa del seu cuiner que de ben segur no us deixarà indiferents.

Restaurant Ull de Llebre (La Bisbal del Penedès): Cuina catalana ben elaborada i artesana amb productes de qualitat. Podreu gaudir de la millor cuina tradicional al ben mig de la nostra comarca.

Oriol Rossell – L’Obrador Pastissers (El Vendrell): Si feu una visita a la capital de la comarca, el Vendrell no deixeu l’oportunitat de visitar el seu punt de venda i gaudir de la seves elaboracions amb productes de la comarca i del mediterrani. Una oportunitat per endulcir les vostres estades a la comarca.

vinyes

Aquestes estades podeu combinar-les amb l’enoturisme al Baix Penedès. Així doncs, us proposem visitar els cellers dels nostres integrants en que podreu gaudir, aprendre i conèixer dels vins extraordinaris que elaboren els nostres enòlegs. Així doncs, us proposem que practiqueu l’enoturisme Baix Penedès als nostres cellers amb reserva prèvia:

Partida Creus (Bonastre): És un petit celler artesanal on s’elabora una producció limitada de vins amb raïm de cultiu ecològic. Els mètodes d’elaboració i la filosofia del celler porten a obtenir vins d’alta qualitat i gust excel·lent.

Sicus, terrers mediterranis (Bonastre): Sicus és un manera d’entendre la viticultura i els vins que surten d’aquesta. Una filosofia que pren consciència de la importància d’expressar el terrer en un aliment tan dependent i interrelacionat amb la terra com és el vi.

Avgvstvs Forvm (el Vendrell):  Fa 25 anys que treballen amb passió del primer dia i es dediquen a elaborar vins d’alta qualitat amb el nom d’Avgvstvs  i vinagres gourmet anomenats Forvm per mitjà d’un sistema de soleres i d’un llarg envelliment del producte en barriques de roure francès.

Jané Ventura (el Vendrell):  La filosofia a l’hora de crear els vins i caves, està inspirada en el respecte cap a l’entorn i la tradició, i el discurs del celler intenta englobar conceptes tan intangibles com la cultura, el paisatge i la creativitat, aspectes difícils de valorar però que són presents en l’ànima dels seus vins.

campdelasort_vinya2-286x214

I després de tot això, emporteu-vos una part de la nostra comarca i seguiu gaudint dels nostres productes a casa vostra.

Oli d’oliva arbequina Verge Extra Torclum (La Bisbal del Penedès): L’oli és un dels ingredients més utlitzats a la cuina, per aquesta raó et proposem emportar-te un oli extraordinari de la DOP Siurana en què el mateix productor tanca tot el cercle de producció i elaboració.

Formatgeria Marvall del Penedès (El Vendrell): Pots comprar un bon sortit de formatges curats de cabra artesans i de qualitat a la mateixa formatgeria de la capital del Baix Penedès.

Camp de la Sort (Bonastre): Si teniu segona residència a la nostra comarca gaudiu de les seves cistelles ecològiques. I si sou de Barcelona en podeu gaudir durant tot l’any, ja que hi té diversos punts de recollida, per tant podríeu conèixer l’entorn en què creixerien les vostres cistelles a l’hivern.

Melmelades Cal Lluc (Bellvei): El productor més dolç de la nostra comarca. Vols endur-te un regal original, gastronòmic i de qualitat? Doncs coneix i gaudeix de les melmelades elaborades amb fruits dolços de proximitat. Descobreix també les seves melmelades amb un toc dde garrofa que no us deixaran indiferents.

Calçot del Montmell (Joncosa del Montmell): Aquest és un dels productes que només podem gaudir de temporada, estigueu ben atents durant el temps de calçotades ja què podreu gaudir del calçot més gourmet.

olivera i jordi

Així doncs, aquest estiu gaudeix dels descans, la platja, de les rutes de muntanya, de la cultura, de les festes populars però també del Baix Penedès gastronòmic. Podeu trobar tota la informació a la secció de Turisme del Consell Comacal del Baix Penedès.

I si voleu gaudir de la cuina a casa vostra us recomanem elaborar algunes de les receptes que us proposem a la nostra web i què hem anat publicant al llarg de l’any.

Us desitgem un bon estiu a tots els Baix Penedesencs i als nostres visitants. Després de la verema ens retrobem amb més activitats per tots vosaltres per gaudir i aprendre encara més sobre la nostra gastronomía, cuina i cultura del vi.nens del vendrell


comenta-ho






Relacions
Connexions