Escabetx de rovellons amb vinagre Cabernet Sauvignon Forvm i pernil d`ànec

Escabetx de rovellons amb pernil d`ànec amb vinagre Cabenet Sauvignon Forvm

Taller Augustus Forum 2013 (72)

 

Recepta de Josep Pascual (Restaurant Ull de Llebre)

Ingredients:1persona

80g de rovellons

40g de pernil d`ànec

2 dents d’all

1 ceba

2 pastanagues

1 fulla de llaurer

1 branqueta de romaní

1/2 l d’oli oliva

Sal

Pebre

Vinagre Cabenet Sauvignon Forvm        

Elaboració:

Primerament, agafareu l’oli, les espècies, els alls, la ceba i la pastanaga, ho pelareu i tallareu a juliana, i els dents d’all sencers sense pelar. Seguidament, ho fareu bullir suaument en una olla durant 1 hora. Per acabar l’escabetx li afegireu el vinagre i els rovellons, apagarem el foc, i amb la mateixa calor, s’acabaran de cuinar els rovellons.

Ho deixareu reposar tota la nit a la nevera.

Per muntar el plat, ficareu els rovellons en línia recta i, a cada rovelló, li ficareu una llàmina de pernil d`ànec fina i ho amanireu amb les verdures de l’escabetx.

Finalment per decorar el plat, posareu una mica de barreja d`enciams o flors d’orenga o romaní.

Bon profit!

Maridatge:

AVGVSTVS    Cabernet Sauvignon – Merlot 2010

CAB SAUV MERLOT 2010

Varietats de raïm:  57% Cabernet S. – 43% Merlot.

Grau alcohòlic: 13,7 %

ATT: 6,2 g/l

pH: 3,2

Un any molt bo per als nostres vins negres. Tant una varietat com l’altra van ser veremades amb una qualitat extrema i això s’ha notat en el vi resultant. Una maduració perfecta, lenta que ens ha permès veremar  per sota dels 14% alcohòlics, cosa poc habitual en les últimes anyades.
Elaboració:

Vam collir el Merlot durant tot el Setembre i el Cab. Sauvignon el 5 d’Octubre. Van ser elaborades per separat, però amb un estil molt similar ja que les 2 presentaven una maduració i sanitat excel·lent. La fermentació va durar una mitjana de 10 dies i la maceració es perllongo fins als 14 dies. A la fi d’any entra en barriques de primer i segon any el Merlot, i dos mesos mes tarda el Cab. Sauvignon. Després de 14 mesos en barrica farem el cupatge final i ho preparem per embotellar al maig.

 

Nota de tast:

D’intens color granat, en aquest vi apareixen agradables e intenses notes molt madures de petits fruits vermells i notes especiades. Un fons de matisos làctics i elegant fusta suavitza i conjunyeix la força d’aquest vi, fent que cap de les anteriors característiques ressalti exageradament per sobre de les altres.
En boca destaca un potent i saborós taní dolç, fent un vi molt estructurat, però alhora carnós i llaminer, sense que la seva estructura el faci difícil de beure . A tenir en compte amb carns vermelles, rostits, caça, formatges secs, etc.

 

 

 


comenta-ho






Relacions
Connexions