El Bus Alícia arriba al Vendrell

bus alicia 1

Aquesta propera setmana arriba el Bus Alícia al Vendrell. El nostre col·lectiu hi participarà amb un taller que s’anomena La Cuina del Baix Penedès. Podeu veure tota la informació i activitats que es faran a terme durant aquesta setmana a la seva pàgina web. Tanmateix les inscripcions exclusivament es poden fer a travès de la Fundació Alicia.

Per informació més informació, inscripcions i ubicació podeu consultar la web Bus Alicia

La cuina del Baix Penedès

Bus Fundació Alicia – Dimecres 19 de Juny del 2013

Introducció:

El col·lectiu “Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès”  us proposa aprendre i conèixer el Baix Penedès més gastronòmic a través d’un taller en què es veuran implicats productors, enòlegs i cuiners del Baix Penedès.

Objectiu:

L’objectiu d’aquesta activitat és què els assistents sàpiguen que darrer d’un plat hi trobem una historia, tradició i origen d’un producte. Que aquest es basa amb un cultiu en què es dedica esforç, un temps i un treball constant del productor fins obtenir el producte final de qualitat. Desprès d’aquest primer  procès el comencem elaborar a la cuina i per tant entre en joc unes elaboracions basades en tècniques tradicionals o innovadores, una feina prèvia de recerca i uns coneixements  basats en el treball i l’experiència adquirida dels cuiners. Finalment aquest plat va acompanyat amb un vi lligat a la nostra cultura i comarca, en què els  viticultors/enòlegs intervenen per aconseguir extreure l’essència del raïm i del seu terrer en una copa.

Esquema de l’activitat:

  • Es presentaran 4 productes de la comarca, 4 plats i 4 maridatges.
  • Es farà una breu explicació de cadascun del producte de mans de l’equip de productors: historia, cultiu i peculiaritats del producte.
  • L’equip de cuina ensenyarà els assitents com treure el potencial gastronòmic d’aquell producte amb l’elaboració d’un plat. S’explicaran tècniques i elaboracions per cuinar el producte.
  •  Es presentarà un maridatge ideal per aquell  plat de part de l’equip d’enòlegs.
  • Al final del taller, tot els 4 plats podran ser tastats pels assistents en petit format i acompanyat amb el seu respectiu maridatge.

Durada de l’activitat:

1 hora i 30 minuts


Dia:

Dimecres, 19 de juny


comenta-ho






Relacions
Connexions