Jordi Guillem

Nascut el 28/02/1977 a Calafell, però amb arrels Lleidatanes. Estudis primaris realitzats a Almatret (Lleida). S’inicia als 14 anys en el món de la cuina realitzant els estudis d’FPI a l’Escola d’Hoteleria de Lleida, i d’FPII a l’Escola d’Hoteleria de Cambrils. Finalitza  els estudis als 19 anys. Posteriorment comença a compaginar el negoci familiar dels seus pares a la Pensió Lleida, on es dediquen a l’hoteleria en temporada d’estiu. Un cop  tancada la pensió durant la temporada d’hivern, es dedica a fer estades, treballar i descobrir altres cuines i ciutats com París, Londres, Suïssa, Itàlia,Chicago,San Francisco i en alguns restaurants altament reconeguts, com el Guggenheim de Bilbao;Moulin de la Galette (fr),Chez doubourg(fr), Ca l’Anna; Avi-Pau; Sa punta; Casa Irene, Mas Passamaner, Grace(EUA), Elizabeth(EUA)… i també ha treballat en Restaurants temàtics de cuina japonesa, hindú i mexicana..

El 2005 decideix obrir tot l’any i des d’aleshores col·labora també en un espai culinari radiofònic a RTV El Vendrell, ha estat professor culinari a la U-B i Unitat Bullipèdia de el Bulli de Ferran Adrià ,Finalista a cuiner de l´any 2014, ha participat en el llibre de la cuina i la pastisseria de la garrofa,prestigiosa revista Saber y Sabor,llibre no hi ha mala herba, llibre la clementina d´Alcanar i col·laborador de la Fundació Alicia,en aquest 2015-16 assesor gastronòmic de l´equip espanyol de Gelaters al campionat del mòn a Italia.

Lo Mam Restarurant Ra Beach Hotel

El 2005 una nova aposta culinària ens porta a obrir un petit espai dins de l’Hotel Lleida: encetem Lo Mam, un Restaurant Gastronòmic de cuina actual artesana, creativa, d’arrels tradicionals però posada al dia amb productes de qualitat i de la terra que ens envolta.

Després de 13 anys d’estar ubicat a Calafell, el restaurant Lo Mam, del xef Jordi Guillem, s’ha traslladat a l’Hotel Le Meridien Ra, on obrirà les seves portes el pròxim 18 de maig. Guillem, amb més de 20 anys d’experiència com a xef, veu positivament el canvi d’emplaçament, destacant que suposarà «un escenari únic i singular» per combinar les «vistes al Mediterrani amb la nostra cuina».

Guillem ofereix a Lo Mam una cuina actual i creativa, sense oblidar les arrels tradicionals i els productes del territori.

Connexions
Fotografies