Carré de xai a l’oli novell amb aromes del bosc

 

Recepta de Jordi Martinez del restaurant El Bosc (Banyeres del Penèdes) en què l’oli novell de Torclum és el principal protagonista.

Ingredients per a 4 persones:
300 gr oli d´oliva Torclum
½ Canal de Xai
1 all
20 gr. De llorer
20 gr. Romaní
20 gr. Farigola

Elaboració:
Demaneu al carnisser o talleu el canal de Xai en quatre racions, us han de quedar racions de quatre costelles cadascuna. Repeleu les costelles però deixant tota la carn junta. Marineu-la durant 24 hores amb les herbes i les dents de l’all sense pelar amb l’oli novell.

A l’endemà cuineu-lo al forn, a 180 ºC durant 10 minuts amb la meitat de l’oli. Afegim la resta de l’oli i ho cuinem a 100 ºC durant 10 minuts més. (El temps de cocció dependrà del forn, el que busquem és que estigui daurat per fora però melós en el seu interior)

Observacions:
Us recomanem acompanyar-lo com un timbal de puré de patata o moniato o castanyes. Finalment regueu-lo amb el seu propi oli i decoreu-lo amb les les herbes i l’all.

 

…………………………………………………………………………..

Maridatge recomanat:

 

AVGVSTVS    Cabernet Sauvignon – Merlot 2010

CAB SAUV MERLOT 2010

Varietats de raïm:  57% Cabernet S. – 43% Merlot.

Grau alcohòlic: 13,7 %

ATT: 6,2 g/l

pH: 3,2

Un any molt bo per als nostres vins negres. Tant una varietat com l’altra van ser veremades amb una qualitat extrema i això s’ha notat en el vi resultant. Una maduració perfecta, lenta que ens ha permès veremar  per sota dels 14% alcohòlics, cosa poc habitual en les últimes anyades.
Elaboració:

Vam collir el Merlot durant tot el Setembre i el Cab. Sauvignon el 5 d’Octubre. Van ser elaborades per separat, però amb un estil molt similar ja que les 2 presentaven una maduració i sanitat excel·lent. La fermentació va durar una mitjana de 10 dies i la maceració es perllongo fins als 14 dies. A la fi d’any entra en barriques de primer i segon any el Merlot, i dos mesos mes tarda el Cab. Sauvignon. Després de 14 mesos en barrica farem el cupatge final i ho preparem per embotellar al maig.

 

Nota de tast:

D’intens color granat, en aquest vi apareixen agradables e intenses notes molt madures de petits fruits vermells i notes especiades. Un fons de matisos làctics i elegant fusta suavitza i conjunyeix la força d’aquest vi, fent que cap de les anteriors característiques ressalti exageradament per sobre de les altres.
En boca destaca un potent i saborós taní dolç, fent un vi molt estructurat, però alhora carnós i llaminer, sense que la seva estructura el faci difícil de beure . A tenir en compte amb carns vermelles, rostits, caça, formatges secs, etc.

 


comenta-ho






Relacions
Connexions