Cargols a la llauna

cargols josep

Josep Pascual del Restaurant Ull de Llebre (Bisbal del Penedès) us proposa una nova recepta del Corpus Català de la Cuina Ingredients:

Ingredients:

2 kg de cargols.
Sal.
Pebre.
Oli.

Elaboració:

Traieu el tel dels cargols i poseu-los cap per amunt en una llauna amb sal, pebre i oli.
Col•loqueu la llauna sobre el foc suau fins que surtin els caps, una vegada els caps fora pujeu el foc i acabeu al forn.

Variacions

Hi ha qui, quan els cargols treuen la baba, hi torna a posar sal, pebre i oli.
S’hi pot posar pebre vermell.
S’hi poden afegir herbes picades per sobre (romaní, farigola, orenga, etc.)

S’hi pot afegir una picada d’all i julivert.

Es poden flamejar amb conyac.

Es poden acompanyar amb allioli, salsa de romesco, vinagreta de tomàquet, vinagreta de sal i pebre, vinagreta de pebre vermell dolç, o faves bullides, desgranades i escorregudes.

 

Maridatge recomanat:

L’enòleg Massimo Marchiori del celler Partida Creus us proposa:

Blanc de Sumoll 2011

Sumoll

Varietat de raïm: Sumoll 100%

Vi sorgit com a una petita reivindicació de les varietats autòctones del Baix Penedès, de les maneres de fer tradicionals, del respecte per les vinyes antigues i de la tasca dels vignerons. Aquesta varietat, antiga i durant un temps menyspreada, resorgeix amb força gràcies als esforços d’un grup d’amants de la terra i els bons vins. El vi ha estat elaborat a partir de plantes joves, de tercera

fulla, les quals es van veremar en un punt òptim de maduresa enológica, amb un grau baix i una acidesa elevada, que el feien ideal per a la seva vinificació com a blanc de noirs. Un cop seleccionats els millors raïms, es premsa de manera suau i es procedeix a desfangar a
baixes temperatures. La fermentació té lloc de forma lenta en dipòsits d’acer inoxidable, i quan finalitza, una part del vi passa a barriques de roure per a la seva afinació. La resta, madura sobre les seves pròpies lies, esperant el momento idoni per a realitzar el cupatge final, que donarà lloc a un vi blanc amb molta personalitat

Aspecte visual: color pell de ceba, molt lluminós e intens

Aspecte olfactiu: fruites de polpa Madura (meló), tocs tropicals i lleugerament herbacis, bosc mediterrani (fonoll) i records especiats de nou moscada i canyella

Aspecte gustatiu: entrada molt fina i agradable, acidesa justa i equilibrada, molt corpulent i glicèric. Mostra intensos aromes en boca, especialment cítrics i fruites tropicals, amb un fons lleugerament torrat 


comenta-ho






Relacions
Connexions