Calçots arrebossats

 

Calçot del Montmell arrebossat

Aquests dies us proposarem 8 receptes que estan incloses en el Corpus de la Cuina Catalana editat per l‘Institut Català de la Cuina.

Jaume Solé us proposa els Calçots arrebossats acompanyats amb la seva típica salsa. Tot i què en Jaume Solé ja ha acabat la temporada de Calçots us recomanem recuperar aquesta recepta per la propera temporada.

Calçot del Montmell inicia la seva activitat l’any 2005 amb l’objectiu de conrear els millors calçots i fer-ho de la manera més respectuosa i natural possible. El conreu s’ubica a La Joncosa del Montmell, a la falda de la serralada del Montmell, sostre del Baix Penedès. És en aquest precís indret on es donen unes excepcionals condicions climàtiques, una qualitat d’aigua i una estructura del terrer totalment favorables per al calçot.

Ingredients:

12 calçots.
2 ous.
Farina.
Sal.
Oli.
Aigua.

Elaboració:

Quan els calçots són prims es tallen les arrels, es retira la primera fulla i la part verda, si són més gruixuts s’han d’escaldar prèviament 3-4 minuts.

Un cop escaldats, es passen per farina i ou, i es fregeixen en oli ben calent.

S’acompanyen de salsa de calçots.

Maridatge recomanat per Xavier Vidal

JANÉ VENTURA – BRUT NATURE RESERVA DE LA MÚSICA 2009

BRUT NATURERESERVA DE LA MÚSICA 08  (alta resolució) copia

Varietat de raïm:  32% Macabeu, 38% Xarel·lo i 30% Parellada.

Grau alcohòlic: 11,5 %

Aquest cava és un reflex de línia de caves tradicionals, que el que busca és el màxim respecte a la personalitat de les varietats tradicionals: finor, elegància, frescor, equilibri… Des de la seva primera anyada, el 1988, sempre s’ha elaborat sense addició de sucre.

Elaboració: Fermentació a 15 ºC durant 6 setmanes. Criança mitjana en ampolla de 24-30 mesos. Aclarida manual en pupitres. No addició de licor d’expedició després del desgorjat. Nota de tast: Color groc pàl·lid, brillant. Bon despreniment de carbònic amb bombolles de mida petita. i persistent. Aroma molt delicat fi i cremós, herbes aromàtiques “ fonoll” notes cítriques “pell de taronja confitada” notes florals “ flors blanques” molt fresc en boca, sedós, entrada amplia i final llarg amb notes finals de torrats i de flor blanca, reforçant la sensació de frescor en boca.  Tª Servei: 6-8 ºC


comenta-ho






Relacions
Connexions