El Baix Penedès més dolç

BAIX PENEDES DOLÇ 3

Aquest dilluns va tenir lloc la presentació dels dos nous integrants del col·lectiu Terra i Taula al Celler Mas Vilella de Jané Ventura situat a la Bisbal del Penedès. Aquest acte hi van assistir una cinquantena de persones per participar de la seva presentació pública i del posterior taller enogastronòmic.

Així doncs, durant la primera part de l’acte és van presentar nous integrants,

Roser Deulofeu – Melmelades Cal Lluc de Bellvei

BAIXPENEDES DOLÇ 4

Oriol Rossell – L’Obrador Pastissers del Vendrell

 

BAIX PENEDES DOLÇ 5

El col·lectiu va ficar en valor les dues noves incorporacions per la seva capacitat d’innovació en els seus respectius camps i el seu compromís en l’ús de productes del nostre territori per l’elaboració dels seus productes o elaboracions.

Des del col·lectiu també volem remarcar que tant la Roser com l’Oriol ja treballen amb la garrofa en els seus obradors. Així doncs, la Roser ha creat la melmelada de taronja amarga amb garrofa. I en el cas de l’Oriol, algunes elaboracions amb garrofa com el Cake de Garrofa o el Camp de Tarragona ja són referents entre el seu públic .

Pel nostre col·lectiu la promoció i la recerca constant de les aplicacions de la garrofa és primordial. Per aquesta raó creiem que amb les noves incorporacions seguirem sumant esforços i coneixements per potenciar-la.

Durant l’acte de presentació la Roser i l’Oriol van fer palès les seves ganes de ficar la seva professió i experiència personal a disposició del col·lectiu per treballar conjuntament en la promoció del Baix Penedès com una comarca gastronómica i innovadora que cerca la qualitat en els seus productes i serveis.

BAIX PENEDES DOLÇ 6

En finalitzar la presentació es va iniciar l’acte enogastròmic “El Baix Penedès més dolç”. Com en la resta d’activitats aquest taller pretenia redescobrir la nostra comarca, aquest cop des de la vessant més dolça. Per aquesta raó tots els cuiners van elaborar degustacions dolces amb cadascun dels productes dels nostres integrants. Alhora es va acompanyar amb un tast de vins dolços dirigit pels mateixos enòlegs. L’objectiu va ser ficar en valor aquesta tipologia de vi que molts cops és poc coneguda i què gastronòmicament tal com es va demostrar tenen moltes possibilitats.

Finalment es va donar per acabat l’acte animant als assistents a ser els portaveus de la nostra comarca i fer-los partícips explicant el gran ventall de productes, elaboracions gastronòmiques i vins de qualitat que disposa el Baix Penedès.

Trobareu totes les fotografies al nostre àlbum a Flickr.

foto Baix Penedès dolç

Les degustacions van ser les següents:

Oriol Rossell amb la Garrofa

Camp de Tarragona

Cake de Garrofa

Jordi Guillem Restaurant Lleida Mam amb Vinagres Forvm

Macaró de roses i pomada de crema de vinagre Flavius de Forvm

David Vernet Restaurant Vell Papiol amb Calçot del Montmell i Oli d’Oliva Verge Extra de Torclum:

Coca de recapte de garrofa, verdures I melmelada de Calçot del Montmell

Bombó de pa amb oli i xocolata

Jordi Martinez del restaurant el Bosc amb Horta Camp de la Sort i Melmelades Cal Lluc:

Biscuit de pastanaga i taronja amb melmelades de prèssec

Josep Pascual del Restaurant Ull de Llebre amb Formatgeria Marvall i Melmelades Cal Lluc:

Flam de formatge de cabra amb melmelada de figues

 

BAIX PENEDES DOLÇ 8

El tast de vins dolços van ser els següents:

Eduard Pié del Celler Sicus

Meliterrani 2011 – Xarel·lo

Massimo Marchiori del Celler Partida Creus

Dolç Natural 2012 – Merlot

Xavier Vidal del Celler Jané Ventura

Vi de Palla 2013 – Malvasia de Sitges

BAIXPENEDES DOLÇ 7


comenta-ho






Relacions
Connexions